Saturday, 24 February 2018

Buffet Ramadhan Putrajaya




Bulan Ramadhan yang mulia bakal tiba lagi. Hanana Group menyediakan Buffet Ramadhan dengan harga yang amat berpatutan dan berbaloi di Dewan Ambassador Putrajaya. Mana nak dapat harga semurah ini untuk pelbagai jenis juadah berbuka??

Kami yakin lagi pasti anda di luar sana merancang untuk berkumpul bersama ahli keluarga, sanak saudara, rakan taulan untuk berbuka bersama-sama Ramadhan ini. Kami di sini menyajikan sajian yang menarik dan dijamin enak pasti memukau anda semua. Tawaran harga Early Bird  kepada pelanggan yang membuat tempahan awal pada bulan Mac dan April ini.

Maklumat lanjut, sila rujuk poster di bawah:


Haa... Pasti anda juga nak tahu juadah apa yang bakal disediakan nantikan? Sebelum, kami kongsikan, kami ingin buat pengumuman terlebih dahulu yang kami bakal adakan Food Tasting pada 1 April 2018, Ahad untuk Buffet Ramadhan Putrajaya ini. Pihak kami sangat menjaga kualiti dan kepuasan pelanggan. Oleh itu, pada hari itu nanti, kepada yang mempunyai masa yang terluang dah ingin mendapatkan gambaran dan merasai kenikmatan juadah berbuka, dijemput hadir. Komen yang membina daripada anda amat kami hargai demi kepuasan anda semua.


Buffet Ramadhan Putrajaya ini menggunakan konsep gerai ataupun juga dikenali sebagai Stall. Sebanyak 9 gerai yang akan dibuka dengan pelbagai jenis makanan. Ye, betul anda tak salah baca, 9 GERAI BERLAINAN JUADAH AKAN DIBUKA!

Menu Utama:
  • Nasi Putih
  • Daging Salai Mangga Muda Masak Lemak Cili Api/Daging Kurma
  • Ayam Goreng Berempah/ Ayam Lemon/ Butter Chicken
  • Sotong Sambal/ Ikan Dori Sweet Sour
  • Sayur Campur/Sambal Jawa
  • Air Panas

9 GERAI









 

♪ ♫ ♬ CEPAT, CEPAT, JANGAN LAMBAT, LAMBAT!! ♪ ♫ ♬

HUBUNGI STAFF KAMI UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN. 


JUMPA ANDA RAMADHAN NANTI!!


Wednesday, 14 February 2018

KASIH SAYANG INFINITI

KASIH SAYANG INFINITI


Assalamualaikum..
.
Saya ingin kongsikan diantara moment moment bahagia bersama keluarga tercinta.
.
Pada sabtu yang lalu kami 4 beradik telah mengadakan kejutan sambutan harijadi buat ibu kami yang tercinta,Pn Hjh Noraini bt Shamsudin yang ke - 71 tahun.
Majlis telah diadakan dengan meriahnya dan di hadiri lebih kurang 200 orang tetamu.Majlis yang pada asalnya hanya untuk adik beradik sahaja bertukar kepada majlis yang agak meriah kerana kami sekali gus mengadakan majlis doa kesyukuran diatas rasa syukur kami kepada Allah swt kerana telah memberikan nikmat kesihatan kepada ibu kami selepas menjalani pembedahan buang hempedu pada bulan lalu.
.
Alhamdulillah,mak nampak amat terharu dan bercampur gembira diatas kejutan itu.
Orang kampung lebih tepat kawan kawan mak datang 1 bas untuk turut meraikanya bersama.
Kami juga amat terharu,ye  mak rindu kawan kawanya.Terima kasih pada abang yang arrange semua kenderaan orang kampung.
.
Selain itu,agenda menjemput saudara mara sy serah kan pada 2 orang kakak dan abg.Kak Lin yang bongsu sekali,part kak lin uruskan dewan #ambassadorputrajaya dan juga makanan.Biarlah org dewasa yang mengajak ye dak..
.
Majlis yang di laksanakan kurang dari 24 jam sebenarnya.Kerjasama yang baik dari semua pihak.
Team Hanana Group,team service ,team vendor sangat2 awsome.
.
Ada The Potai`s yang menghiburkan kami,partylillo untuk bellon bellon yang banyak,jadi centerpiece dan juga walk way,satay willy ,kek dari falla`s kitchen laksa roti jala nasi goreng cina dan nona manis dari iema dzul ,apam balik dari apam balik sk (nor) dan juga lain lain department dalam menjayakan majlis mak hari tu..
.
Mak macam biasa ,bila masuk sahaja dewan yang kami gelapkan,kami terus nyanyikan lagu selamat hari jadi.Mak peluk semua anak anak,kami berikan jambangan bunga pada mak.Mak sangat terharu dan menitiskan air mata.Dalam hati ini ,tiada apa yang lebih istimewa selain melihat wajah mak yang ada garisan tua dia wajahnya mengukirkan senyuman.
.
Pada Kak Lin,apa sahaja yang mak idamkan dan inginkan segala nya akan kak lin berikan jika aku mampu.Kasih sayang pada mak tiada gantinya.
Jom tgk gamba2 di bawah ni.






































Tuesday, 6 February 2018

#nadeakid 3/02/2018

#NADEAKID

Terima Kasih kepada Akid & Nadea kerana memberi kepercayaan kepada kami untuk mengendalikan majlis perkahwinan mereka di #ambassadorputrajaya . .
.
Alhamdulillah pasangan ini mengambil pakej lengkap perkahwinan 2018 dari kami. #pakejlengkapperkahwinan2018 merupakan pakej yang paling mendapat sambutan di butik kami.
.
Dewan Perkahwinan di Putrajaya ini juga merupakan dewan yang paling hot di putrajaya. . kami kongsikan beberapa keping gamba buat tatapan dan rujukan anda semua.



















DEWAN PERKAHWINAN PUCHONG

LUGAR DE LA BODA Kini HANANA GROUP SDN BHD ( HGSB ) telah membuka cawangan dewan perkahwinan kami  yang kedua iaitu di kawasan Puch...